снимка БулфотоКойто е крал, да отива в затвора. Това коминтира съпредседателят

...
снимка БулфотоКойто е крал, да отива в затвора. Това коминтира съпредседателят
Коментари Харесай

Асен Василев: Който е крал - в затвора

снимка Булфото

Който е крал, да отива в пандиза. Това коминтира съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” Асен Василев в ефира на „ Офанзива с Любо Огнянов ” по NOVA NEWS.

„ В чисто стопански проект ние не искаме данъците нито да се подвигат, нито да се понижават, само че да се събират. Спирайки течовете, това, което остане в хазната, да бъде вложено в качествени лечебни заведения, доболнично обслужване и да има съответна Спешна помощ ”, добави той.

По думите му другата огромна инвестиция, която би трябвало да се направи, е обвързвана с образованието. „ Да го променим освен като финансиране, само че и основно като действия ”, посочи Василев.

Съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ” разяснява искане на „ Демократична България ” за детайлно написани задължения при едно съглашение. Обясни и за разискването на биографии. „ Това е въпрос на диалози, които би трябвало да се проведат. Специално - кой, къде, какво, кои хора и какви екипи могат да се сглобят, с цел да свършат нещата - е значимо. По-важно е обаче да има схващане какви неща би трябвало да се свършат ”, уточни той.

Василев разяснява и изявление на Кирил Петков, че от групировката водят диалози с представители на Българска социалистическа партия и „ ИТН ”. Припомняме, че Трифонов излезе с позиция, че такива диалози с Има Такъв Народ не са водени. Днес Българска социалистическа партия съобщи, че публични договаряния сред Политическа партия и столетницата няма.

„ Аз съм сюрпризиран, че някои партии би трябвало да дадат глоба на управлението, с цел да може техни членове да могат да си приказват с хора от други партии. Ние си приказваме с хора, които сме намерили за смислени. Разговорите са чисто другарски и на техническо равнище. Не са партийно ангажирани ”, безапелационен е съпредседателят на „ Продължаваме Промяната ”. Той добави, че лично е провел диалог с Крум Зарков от Българска социалистическа партия и с Мика Зайкова от „ ИТН ”, както и с други хора от партията на Трифонов.

На въпрос дали има точки, по които могат да реализират единодушие с ГЕРБ и Движение за права и свободи, той съобщи: „ Първата и съществена задача, която стои пред едно последващо държавно управление, е да се спрат течовете на публичен запас и тези, които са крали да отидат в затвора. Ако реализираме единодушие по тази точка, можем да приказваме и по всевъзможни други ”, изясни Василев, но посочи, че не е окуражен.

Относно Ицо Хазарта, който е лидер в регион в София на „ Продължаваме Промяната ”, Василев изясни: „ С него организирахме много дълги диалози. Те бяха главно в областта на образованието ”, разясни той и добави, че няма обичана ария на рап изпълнителя.

За цените на тока Василев сподели, че те са се задавали като проблем още през юни. „ Тогава предприехме серия от дейности. Другото, което направихме, е да се сменят регулациите, които КЕВР има, както и регулациите на енергийната борса, тъй че цената да бъде понижена и да се пуснат по-дългосрочни контракти на пазара ”, добави той.

„ Ако държавното управление имаше свободата да смени част от бордовете на енергийните сдружения, можеха да се подхващат и редица други дейности много по-бързо, в сравнение с в този момент ”, сподели още Василев.

На въпрос дали е податлив да стимулира искане за възбрана за прилагане на офшорни компании в избран вид покупко-продажби, отговори: „ Не виждам проблем в потреблението на офшорни компании, само че те би трябвало да бъдат изцяло декларирани. И техните притежатели би трябвало да бъдат изцяло декларирани. В момента, в който всичко е заявено, проблем няма ”.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР